Okulun İlk Gününde Ayrılma Kaygısıyla Nasıl Başedilir?

Çocuğunuzu ilk kez kreşe göndermek hem sizin için hem de çocuğunuz için zor bir deneyimdir. Çocuğunuzun okul öncesi yaşamında önemli bir köşe taşı olsa da çocuğunuzun okula geçişinin kolayca olmasını istiyorsanız bu aşama ilgiyle ele alınmalıdır. Ayrılık kaygısı hem siz hem de çocuk için normaldir.

 2018 | okulun ilk gunu kaygi | Küçük

Geçişi kolaylaştıracak bazı öneri ve tavsiyeler aşağıda verilmiştir:

  1. Bütün çocuklar yeni sınıf ortamına girdiklerinde küçük bir kuruntu, endişeye kapılacaklardır. Bununla beraber sakin ve olumlu kalmak, çocuğa kaygınızı göstermemek önemlidir çünkü kaygısını görürse o da kaygılanacaktır. Çocuğu bırakırken ne hissederseniz hissedin ama mümkün olduğu kadar mutlu görünmeye çalışın böylece çocuğunuz endişelenecek bir şey olmadığını bilecektir.
  2. Çocuğunuz hakkında çok aşırı kaygılıysanız öğretmenle konuşun. Hangi konuda endişe duyduğunuzu anlatın. Öğretmenler çocuğunuzla ilgilenmek için okuldalar.
  3. Çocuğunuza hoşçakal demeden sınıftan gizlice kaçmayın. Çocuğunuzun sizi izlemeyerek daha iyi olacağını düşünüyorsanız, çocuğunuz için daha fazla travmatik olacağı için gizlice kaçmak yanlıştır. Sizin ayrılmanızdan endişe duyuyorsa, bir süre sınıfta oturun ve oyuncaklarıyla oynaması konusunda teşvik edin ve onlara daldığında, hızlıca hoşçakal deyin ve ayrılın.
  4. Evden onu güvenli hissettirecek bir şey ya da rahatlatacak bir şeyle gönderebilirsiniz. İlk günlerde en sevdiği oyuncaklarını (ya da istediği başka bir şey) okula getirme konusunda öğretmene danışabilirsiniz. Bunu yapmasına izin yoksa, o zaman matarasına en sevdiği meyve suyunu ya da beslenme kutusuna sevdiği yiyeceği koyabilirsiniz, bu da iş görür. Hatta çocuğun elbisesine diğer rahatlatıcı şey olarak mendilinizi tutturabilirsiniz.
  5. Okula başlamadan iki-üç hafta önce (önce veya sonrası değil tam o dönem) bu yeni yerlerin ne kadar eğlenceli göründüğü ile ilgili küçük mesajları gelişigüzel verebilirsiniz. Mesela okulun yanından geçerken, okulu gösterip şöyle diyebilirsiniz:"İşte yakında başlayacağın okul burası! Renkli ve eğlenceli görünüyor değil mi?" ya da oynaması için ne kadar farklı ve yeni oyuncaklar olacağını söyleyebilirsiniz. Heyecanlandırın ancak bunu çok abartmayın.
  6. Eğer mümkünse, çocuğunuzu sadece okul kavramına değil okulun binasına da aşina olmasını sağlayın. Sınıfa götürebilirsiniz hatta mümkünse öğretmeniyle bile tanıştırabilirsiniz. Oraya gitmeden önce bunu yapmanız çocuğunuzun aşina olmasını sağlar.
  7. Çoğu uzman çocukların herhangi bir sürpriz ya da değişiklikle karşılaşmaması için çocuğun sabah alışkanlığı edinmesi Okula başlamadan önce kahvaltı ve her sabahki alışkanlıkları bir kaç hafta içerisinde edinmesini sağlayın böylece ilk birkaç günde geçiş kolay olacaktır ve okul dönemi boyunca bu alışkanlığı devam edecektir.
  8. Ya Çocuğunuz Üstün Zekalıysa?
    Online Testimizle Çocuğunuzun Zeka Potansiyelini Keşfedelim.
    www.zekatesti.com.tr

    Zeka Geliştiren Kitaplar İçin TIKLAYIN
    Zeka Geliştiren Zeka Oyunları İçin TIKLAYIN

    Dikkat Dağınıklığı Hiperaktivite Disleksiye Eğlenceli Çözüm için TIKLAYIN

  9. "Üstün Zekalılar Enstitüsü" Geleceğe Açılan Pencere


  FACEBOOK YORUMLARI


Zeka Konusundaki Sorular ve Bilimsel Sonuçlar

Zeka Konusundaki Sorular ve Bilimsel Sonuçlar

10 Ocak 2018 - Perşembe

Sözel Dilsel Zeka Nedir? Nasıl Geliştirilir?

Sözel Dilsel Zeka Nedir? Nasıl Geliştirilir?

10 Ocak 2018 - Perşembe

Sosyal Zeka Nedir? Nasıl Geliştirilir?

Sosyal Zeka Nedir? Nasıl Geliştirilir?

10 Ocak 2018 - Perşembe