Çocuğunuzun Beynini Güçlendiren Yiyecekler Nelerdir?

Çocuğunuzun beynini güçlendiren yiyecekler onun yaşam kalitesini arttırmak için çok önemlidir. Yiyecekler doğrudan çocuğunuzun düşünmesini, hissetmesini ve davranışlarını etkiler. Çünkü çocuğun beyni (ve sizinki) yiyeceklerden oluşmaktadır. Ana yiyecek gruplarından olan eti dengeli yemenin IQ yu arttırdığına, ruh halini ve davranışları iyileştirdiğine, hafızayı ve yoğunlaşmayı ve okuma yazma becerilerini geliştirdiğine ilişkin kanıtlar vardır.

Karbonhidratlar:

Karbonhidrat çocuğunuzun her yemeğinin 1/4 ile 1/3'ini oluşturur. Tahıllar, sebzeler, fasulye veya mercimek, meyvelerde bulunan karbonhidratlar vücudun düzenlenmesini, tasarımını gerçekleştirir. Vücut bu yiyecekleri sindirir ve karbonhidratta bulunan enerjiyi açığa çıkarır.
Şeker dengesizliği çocukların zekasını kötü şekilde etkiler. Genellikle dikkat eksikliği, hafıza kaybı ve saldırgan davranışlar olarak kendini gösterir. Çocuğunuzun yüksek bir zekaya sahip olması için rafine edilmiş şeker ve şekerli yiyeceklerden, işlemden geçmiş tahıllardan ve rafine edilmiş unlardan uzak tutmak gerekmektedir.
IQ: Zeka katsayısı/bölümü
EQ: Duygusal zeka bölümü
PQ: Fiziksel/Bedensel zeka bölümü

Yağlar:

Her zeka türü (IQ, EQ ve PQ) vücuda alınan Omega 3 ve 6 miktarından etkilenir. Zorunlu yağlar konusunda eksik olan çocuklar öğrenmede daha fazla zorluk yaşarlar. Anne sütüyle beslenen bebekler, anne sütündeki zorunlu yağlardan daha yüksek seviyede olması nedeniyle tercih edilen hazır süt ile beslenen bebeklere göre kıyaslandığında daha yüksek zekaya sahip oldukları görülmektedir. Çocuğunuzun zorunlu (esansiyel) yağlarda eksiği varsa, ek destek doktor tavsiyesi üzerine bunlar çocuğa verilebilir.
Çocuğunuzun doğru yağ çeşidiyle beslendiğinden emin olmanız için; bol miktarda tohum ve kuruyemiş temin edin- en iyi tohum keten, kabak, ay çekirdeği ve susam çekirdeğidir. Eğer lezzetli değilse, yemede zorlanıyorsa, onları öğütüp salata veya mısır gevreğinin üstüne dökebilirsiniz.
Balık yağını çocuğunuza her gün verebilirsiniz.
Balık iyi bir omega 3 kaynağıdır. Balık sardalya, uskumru veya markette olan herhangi bir balık olabilir.
Yumurta günlük olarak kahvaltıda verilebilir-az veya iyi kaynatılmış olabilir ancak yağda kızartılmış olanı vermeyin.

Protein:

Proteinler yaşamın temel yapısı olan amino asitleri vücuda alınmasını sağlar. Çocuk protein yediğinde, sindirim sistemi proteini ilk peptitlere sonra ise amino asitlerine kadar sindirir, ayrıştırır. Farklı dizilimde olan amino asitler vücudun yeni kas veya dokusunu, enzimleri, nörotransmitter maddeleri (beyindeki sinir hücreleri arasında iletimi sağlayan kimyasal madde) oluşturur.
Protein Kaynakları:
Kahverengi pirinç, nohut, mercimek, balık ve kırmızı et, kuruyemiş (kaju ve badem), süt ürünleri,yumurta, fasulye, bezelye, brokoli, ıspanak gibi bazı sebzeler. Mercimek, pirinç ve fasulyeden oluşan börekler bu konuda iyi bir protein kaynağına örnek verilebilir.

2017 | bebek zekasi | Küçük

Vücudun İhtiyacı Olan Önemli Elementler ve Yiyecekler

Beta Caroten: Havuç, şeker patates, kuru kayısı ve mango
C Vitamini: Brokoli, kivi, domates, turunçgiller
E Vitamini: Tohumlar ve onların soğuk presli yağları, buğday tohumu, fasulye ve balık.
Yiyeceklerin yanmasından veya çıtır çıtır olmasından kaçının. Çünkü bu çok fazla yükseltgen madde (oksitleyici, oksidant) oluşmasına sebep olur. Oksitleyiciler normal olarak vücutta işlemler sonucu oluşan bir üründür. Beynimizi ve vücudumuzu oluşturan zorunlu yağlara, proteinlere ve fosfolipitlere (yağ türü) zarar verir.

Ya Çocuğunuz Üstün Zekalıysa?
Online Testimizle Çocuğunuzun Zeka Potansiyelini Keşfedelim.
www.zekatesti.com.tr

Zeka Geliştiren Kitaplar İçin TIKLAYIN
Zeka Geliştiren Zeka Oyunları İçin TIKLAYIN

Dikkat Dağınıklığı Hiperaktivite Disleksiye Eğlenceli Çözüm için TIKLAYIN



  FACEBOOK YORUMLARI


Çocuklara 3 Günde Tablet ve Televizyonu Bıraktırmanın Yolları

Çocuklara 3 Günde Tablet ve Televizyonu Bıraktırmanın Yolları

7 Aralık 2017 - Cuma

Utangaç İçine Kapanık Çocuklara Nasıl Davranmalı?

Utangaç İçine Kapanık Çocuklara Nasıl Davranmalı?

7 Aralık 2017 - Cuma

Anaokulu Seçimi Nasıl Yapılır?

Anaokulu Seçimi Nasıl Yapılır?

21 Kasım 2017 - Çarşamba