Evcil Hayvanınızı Bebeğiniz İçin Hazır Hale Getirme
Evcil hayvana düşkün birisi için, hayvanı bebeği kadar değerlidir, önemlidir. Bazıları hatta onları bebekleri olarak çağırmaktadır. Çocukları olmadan önce evcil hayvan sahibi olan insanlar, ona ilk çocukları gibi davranırlar. Bu yüzden, sahibi yeni doğan bebeğini incitebilir korkusuyla da olsa onu hediye etme ya da bir kaç aylığına bir barınağa/bakım evine bırakmayı istemez. Kuş ya da tavşan gibi kafeste olan hayvanları bebeğinize yaklaştırmak oldukça kolaydır.
Ancak aile üyesi gibi etrafta dolaşan en popüler evcin hayvan olan köpek gibi hayvanlara gelince, köpeğinizin ailenizin yeni üyesine hazır olduğundan emin olmalısınız.
Köpeğinizi şımartmayı bırakın, sizin sözünüzden çıkmamasını sağlayın.
Köpeğinizin iyi eğitilmiş olması çok önemlidir. Ondan oturmasını, gitmesini veya bir şeyi yapmamasını istediğinizde sizi dinlemelidir. Aynı odada ağlayan bebekle birlikte havlayan köpek istemezsiniz. O yüzden eğer köpeğinizi iyi eğittiyseniz, oturmasını ve havlamamasını istediğinizde onu çok rahat anlayabilmelidir.
Yatak veya kanepenin üzerinde artık zıplamak yasak. O artık büyük çocuk.
Çoğu insan evcil hayvanlarının kendi yataklarında uyumasına ve kanepede oturmasına izin vermektedir. Bu bebeğiniz en az 1 yaş olana kadar bu şekilde devam edemez. Bebeklerin farklı uyku düzenleri vardır; köpeğin zıplaması, yatağın üzerinde durması bebeğiniz uyurken onun ve sizin açınızdan iyi olmayacaktır. Bebek rahatsız olacak, uyanacak ve ağlamaya başlayacaktır.
O yüzden hamileyken, köpeğinizi yerde veya farklı bir odada uyumaya alıştırın. Aniden masum köpeği çekmektense, bebek doğduğunda yatak odanızın dışında olmasına alıştırmak daha iyidir.
Bitten arındırmak için veterinere gitmelisiniz.
Bebekler alerji ve enfeksiyona kolay maruz kalabilmektedir. Evinizi bitten ve bakteriden arındırmalısınız. Veterinere götürün, aşılarını yaptırın ve bitlerini temizleyin, ayrıca düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirin. Çoğu köpek tüy döker. Yatağınızda, yemek masanızda ya da bebeğe yakın bir yerde tüyle karşılaşmamak için evi sık sık temizlediğinizden emin olun.
Dikkatli bir şekilde tanıştırın, bebeğinizle kavga etmesini istemezsiniz.
İlk kez tanıştırırken bebeğinizle, köpeğiniz arasında güvenli bir uzaklık sağladığınızdan emin olun.
Köpeğinizin bebeğinizi görünce nasıl tepki verdiğini göreceksiniz. Buna bağlı olarak aralarında ne kadar mesafe olması gerektiğine karar verebilirsiniz. Köpeğiniz sakin yapıda ise, bebeğinize daha yakından bakmasına izin verebilirsiniz. Heyecanlanıp, zıplamaya başlarsa, ilk başta onu sakinleştirmek durumundasınız. Bunu 3-4 kez tekrarlayın, ondan sonra bebeğinize yaklaştırabilirsiniz.
Bebeğinizin oyuncakların yakınına gelmesine izin vermeyin. Köpekler ve bebekler her oyuncağı ağızlarına alır, bebeğinizin enfeksiyon kapmasını istemezsiniz.
Köpeğinizi önemseyin, değer verin. Anne-Baba sevgisine ihtiyaçları vardır.
Çocuklar gibi evcil hayvanların da ilgiye ihtiyaçları vardır. Sürekli sevginize alıştıklarında, her zaman o sevgiyi isterler. Bebeğinize sürekli bakım yaparken ayrıca evcil hayvanınızla da çok fazla vakit geçirmek kolay değildir. Ancak ikisini de önemsediğinizden, ihmal etmediğinizden emin olun. Onları tamamen ihmal etmek kıskanç ve mutsuz yapar. Bazen dışarı çıkarın ve en az yarım saat her gün onunla yalnız vakit geçirin. Anneler bunu babalar bebekleriyle ilgilenirken ya da anneler bebekle ilgilenirken babalar hayvanla ilgilenebilir.
Bebeğiniz birlikte oynamak için uygun yaşa geldiğinde, çocuğunuza hayvana karşı kibar ve hassas olması gerektiğini öğretmeniz çok önemlidir. Hayvan onun çekiştirip, ısıracağı, kulağını veya kuyruğunu çekeceği bir oyuncağı değildir. Hayvanların çoğu çocuklara zarar vermez. Hayvanların içinde "saf bir kalp" olduğunu söyleyebiliriz. Çocuklar ise bilmeden zarar verebilir. Aileler çocuklara hayvanlara karşı nazik davranmayı, onlara sevgi göstermeyi, koruması gerektiğini öğretmelidir.
Ya Çocuğunuz Üstün Zekalıysa?
Online Testimizle Çocuğunuzun Zeka Potansiyelini Keşfedelim.
www.zekatesti.com.tr
Zeka Geliştiren Kitaplar İçin TIKLAYIN
Zeka Geliştiren Zeka Oyunları İçin TIKLAYIN
Dikkat Dağınıklığı Hiperaktivite Disleksiye Eğlenceli Çözüm için TIKLAYIN